Kiosk
Podczas ciepłych, letnich dni szkoda nie wykorzystać pogody i nie zaprosić znajomych na imprezę na świeżym powietrzu. Goście już zaproszeni, pyszne przekąski gotowe i nawet trawa jakby bardziej zielona. I tylko jeden dylemat - w czym podać przygotowane pyszności… W plastiku? Nie! Zaskocz sowich znajomych i przezwycięż sztampę!
REKLAMA
Internet to nie tylko świetne źródło informacji, ale również sfera wyjątkowo sprzyjająca samoorganizacji. Widać to szczególnie dobrze na przykładzie rodziców, którzy coraz częściej zrzeszają się w grupy, udzielają wzajemnych porad i podejmują inicjatywy.
Jabłka, które zyskały ostatnio medialną sławę, to obecnie jedne z najpopularniejszych owoców w Polsce. Są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. Na temat korzyści zdrowotnych wynikających z jedzenia jabłek wypowiedziała się Karolina Borkowska, dietetyk Grupy LUX MED.
Wakacyjny urlop kojarzy nam się z czasem wolnym od obowiązków. To okres, kiedy nie musimy myśleć o pracy czy domu. Często także decydujemy się jeść wszystko to, na co mamy ochotę, zapominając przy tym o podstawach zdrowego żywienia.
Kobiety w województwie podkarpackim przygotowują posiłki głównie same, ale w wspólne gotowanie starają się angażować także mężczyzn i dzieci. Wyniki badania konsumenckiego przeprowadzonego na zlecenie marki WINIARY pokazały, że dzielenie kuchennych zadań między najbliższych daje polskim rodzinom więcej pozytywnych emocji. Posiłki przygotowywane wspólnie lepiej smakują i szybciej znikają z talerzy.
Dzieci z województwa podkarpackiego najmniej pomagają w kuchni - raport z badań "Kulinarni odkrywcy"
Według badań "Kulinarni odkrywcy" im mniej dzieci wiedzą o gotowaniu i potrafią samodzielnie przyrządzić w kuchni, tym gorzej się odżywiają. W województwie podkarpackim dzieci najmniej dzieci w całym kraju pomaga w kuchni. Rodzicom i nauczycielom, którzy chcą zadbać o edukację kulinarną dzieci, przychodzi z pomocą konkurs Tesco dla Szkół - "Kulinarni odkrywcy". Dzięki niemu uczniowie szkół podstawowych i gimnazjalnych nie tylko przekonają się, że gotowanie to ciekawa i kreatywna zabawa, ale też mogą zdobyć atrakcyjne nagrody.
Ganiamy z językiem na brodzie wykonując setki czynności, często całkowicie zbędnych. Namiastkę szczęścia znajdujemy kupując gadżety i sprzęty, które "trzeba mieć". Przestrzeń się kurczy, długi rosną, a my biegniemy dalej, po więcej i lepiej… Czarne myśli się kłębią, życie wymyka z rąk, stres rośnie - jak żyć w tym bałaganie?
Jak wynika z ankiety przeprowadzonej tuż przed rozpoczęciem wakacji pośród Użytkowników meteovista.pl, dla Polaków wyjeżdżających na wakacje optymalną temperaturą jest 28°C. Warto nadmienić, że w Polsce w czasie letnich miesięcy średnia temperatura wynosi 23 stopnie.
Dobre maniery za kierownicą sprawiają, że poruszanie się po drodze jest bezpieczne i przyjemne dla wszystkich jej użytkowników. O jakich zachowaniach wobec pieszych, rowerzystów i osób podróżujących samochodami pamięta uprzejmy kierowca?
Katalizatory samochodowe coraz częściej padają łupem złodziei. W niektórych przypadkach straty wynoszą nawet kilka tysięcy złotych. Problem dotyczy także innych krajów. Specjalne ostrzeżenie wydał w tej sprawie niedawno Europol, czyli unijna agencja policyjna.
Gofry, podobnie jak lody, kojarzą się głównie z wakacjami. Dzięki temu, że przygotowuje się je z łatwo dostępnych składników, są bardzo popularne na całym świecie. W różnych krajach możemy spotkać odmienne rodzaje tych chrupiących wafelków.
Na wakacjach kobiety najbardziej pociągają włoscy mężczyźni. Jednak tylko jeśli ich rodaków nie ma w pobliżu, ponieważ kobiety nadal uważają ich rodzimych mężczyzn za najbardziej atrakcyjnych. Tak wynika z europejskiego badania przeprowadzonego przez portal turystyczny Zoover wśród 2000 respondentów.
Mają nie tylko doskonały smak, ale również mnóstwo wartości odżywczych! Truskawki, maliny i jagody to sezonowe bomby witaminowe. Czarna porzeczka pomaga w odchudzaniu, poziomka odtruwa organizm, a malina zawiera związki o działaniu leczniczym. Lato to doskonały czas, by skosztować ich wszystkich - zachęca Agnieszka Piskała dietetyk i koordynatorka III edycji projektu Natalia Honorata Witalna.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
W PORTALU
REKLAMA
TO I OWO
REKLAMA
REKLAMA